Min danske vän 2.0
Igår var jag högeffektiv, trots att jag hade en sällskapssjuk hundvalp i hasorna hela dagen. Jag tog itu med många saker jag skjutit på de senaste dagarna och fick iväg några viktiga mail, bokade ett möte med banken, skrev en hemlig text till ett jobb jag eventuellt har fått, bakade dinkelbullar och det där danska rågbrödet jag babblade om i måndags. Egentligen ville jag låta den första degen ligga i någon dag till, men det finns det inte tid för. Jag har en föreläsning i utvecklingspsykologi om två timmar, sedan ska jag sitta och läsa i några timmar till innan en efterlängtad fika med Sanna står på agendan. Det ska bli himla trevligt. Därefter hem, laga mat, äta mat och sen dubbla pass thaiboxning.

Deg 1 som stått inplastad sedan i måndags.
Deg 2 består av 75 g jäst som ska smulas i en bunke tillsammans med 5 dl ljummet vatten och 2,5 dl mörk sirap. Sedan rörde jag ner deg 1 i samma bunke tillsammans med 4 dl solrosfrö och 1 dl pumpakärnor. Därefter är det bara att hälla i mjöl vartefter (max 9 dl grovt rågmjöl + 6 dl vetemjöl special) då du arbetar ihop allt till en deg. Det är bra att ha en matberedare/bakmaskin, annars är det rätt träligt att stå och veva för hand i en halvtimme. Men det blir gott. Jag hällde degen i två avlånga brödformar och lät de jäsa i 30 min, sedan skjuts in i ugnen på 250 grader i ca 1,5 timme, längst ner naturligtvis.

Voila!

Mina dinkelbullar, ja, jag vet, de ser inte mycket ut för världen, men de är väldigt goda.
Träningsvärken sedan i tisdags är inte nådig, ska ni veta. Mina lår är i det närmaste obrukbara, att gå i trappor vore idag otänkbart om jag det inte var så att jag var tvungen. Herr Gillingers tabataintervaller är helt vansinniga. Galenskap är vad det är. Galenskap.

Deg 1 som stått inplastad sedan i måndags.
Deg 2 består av 75 g jäst som ska smulas i en bunke tillsammans med 5 dl ljummet vatten och 2,5 dl mörk sirap. Sedan rörde jag ner deg 1 i samma bunke tillsammans med 4 dl solrosfrö och 1 dl pumpakärnor. Därefter är det bara att hälla i mjöl vartefter (max 9 dl grovt rågmjöl + 6 dl vetemjöl special) då du arbetar ihop allt till en deg. Det är bra att ha en matberedare/bakmaskin, annars är det rätt träligt att stå och veva för hand i en halvtimme. Men det blir gott. Jag hällde degen i två avlånga brödformar och lät de jäsa i 30 min, sedan skjuts in i ugnen på 250 grader i ca 1,5 timme, längst ner naturligtvis.

Voila!

Mina dinkelbullar, ja, jag vet, de ser inte mycket ut för världen, men de är väldigt goda.
Träningsvärken sedan i tisdags är inte nådig, ska ni veta. Mina lår är i det närmaste obrukbara, att gå i trappor vore idag otänkbart om jag det inte var så att jag var tvungen. Herr Gillingers tabataintervaller är helt vansinniga. Galenskap är vad det är. Galenskap.
Kommentarer
Trackback