Jag och min danske vän 1.0
Jag ska baka danskt rågbröd efter Leilas recept. Då måste man ligga före sin tid ska ni veta. Brödet består av två degar som man bakar vid två tillfällen, allt som allt tar det typ tre dagar innan brödet är klart. Nu har jag gjort det här:

Jag har malt 2 msk hela färnkålsfrön och 2 msk hel anis i mortel. Sedan har jag blandat ihop det med 2 msk salt, 5 dl kokhett vatten, 4 dl rågkross och 1 dl linfrön. Nu ska det stå övertäckt i 3 dygn innan jag gör deg nummer två.



Jag har malt 2 msk hela färnkålsfrön och 2 msk hel anis i mortel. Sedan har jag blandat ihop det med 2 msk salt, 5 dl kokhett vatten, 4 dl rågkross och 1 dl linfrön. Nu ska det stå övertäckt i 3 dygn innan jag gör deg nummer två.
Kommentarer
Trackback